martes, 9 de enero de 2024

Perfect Days del director Wim Wenders

Una delicada història on la rutina i les petites coses del dia a dia són la base per a una vida amb gratitud i pau, més enllà dels entrebancs. 

Un home que fa una feina necessària, però qüestionable en la societat on viu, i la realitza dia sí i dia també amb disciplina i dedicació. Mentre la realitza, troba petits plaers, interactua amb persones desconegudes que l'aporten satisfacció de viure i ser-hi i sap apreciar la naturalesa mentre esmorza en un parc públic… 

La fotografia és delicada i simple, amb algunes imatges en blanc i negre; algunes escenes tipus diapositiva donen un aire diferent. 

La música en tota la pel·lícula és excepcional, la major part la podem sentir quan el protagonista engega les cintes cassets de camí a la feina, músiques dels anys 70 i 80 sobretot. 

La pel·lícula també ens pot inspirar a llegir, ja que apareixen alguns llibres que el protagonista acostuma a comprar en una llibreria de segona mà, durant els dies lliures que té. 

En l’aspecte gastronòmic, està el cafè de la màquina vendin que l’agafa cada matí, l’entrepà triangular de fastfood (bikini) o el menjar del bar del metro o la cena en el bar del veïnat on acudeix en el seu temps lliure. 

He trobat interessant una frase que diuen cada vegada que serveixen el menjar en el bar, i em pregunto si és un costum generalitzat al Japó… 

“Pel treball dur del dia d’avui”

FITXA TÈCNICA

Pel·lícula (títol original) Perfect Days | Any 2023 | Director Wim Wenders | Gèner: drama | Duració 123 min | Distribució acontracorrientefilms | Premis: Festival de Cannes, millor actor Kōji Yakusho

[et pot interessar]

No hay comentarios: