martes, 20 de febrero de 2024

TOTEM de Lila Avilés


🍿ESTRENA 23 de febrer, TÓTEM, de Lila Avilés

“L'essència de deixar-se portar com un alliberament per a l'existència”

En un entorn fràgil i destonant algú pot veure i sentir més amunt i trobar serenitat… És el que fa la protagonista de Totém. Està creixent en una família amb problemes econòmics i de salut, el que afecta la relació entre els seus membres, però la preparació per una festa d’aniversari, per celebrar la vida i l’amistat, reflexa el que més importa: no deixar-se portar pels problemes i cuidar els que estimem, aprofitant cada petit instant.

En principi, la pel·lícula no és gaire fàcil de veure, fins i tot causa una mica d’angoixa, però unes breus escenes on tot és més serè i subtil, dóna temps i facilita poder trobar l’essència del seu missatge, al final positiu i encoratjador.

Es nota l’interès de la directora en retratar la vida quotidiana des d'un punt de vista molt íntim, mirant dins de les coses, els petits detalles, així com la manera de comunicar-se que té cada família; la pel·lícula ho reflecteix de manera equilibrada com Lila Avilés compta una història dramàtica però un puntet entretinguda…

La part gastronòmica

L’escenari de la pel·lícula és la preparació d’una festa d’aniversari pel pare de la protagonista i l’elaboració principal el pastís. En una de les escenes on la germana que s'encarrega de preparar-lo, està una mica atabalada amb altres temes de la casa i no vigila el temps del forn, el pastís es crema i intenta salvar-lo vessant un got de llet per sobre… No sé si és la millor manera de salvar un pastís calcinat, però a la pel·li funciona i a la taula arriba un pastís decorat amb La nit estelada, de Van Gogh i una bengala que omple de llum tota la festa, fa goig!


FITXA TÈCNICA

Pel·lícula (títol original) Tótem | Any 2023 | Directora Lila Avilés | Gèner: Drama, Infancia, Familia | Música Thomas Becka | Duració 95 min | Distribució ADSO.TV/Madavenue | Escenari Méxic

ET POT INTERESSAR

Culinària,

Llibre de cuina mexicana,

 @patriciabarbosa

No hay comentarios: