jueves, 7 de marzo de 2024

Pequeñas cartas Indiscretas de Thea Sharrock


 "És una història tan plena de vida, tan humana i tan entremaliada, que sabia que m'ho passaria pipa"_jessie buckley 

🎬 Pequeñas cartas indiscretas, de Thea Sharrock. Estrena 5 d'abril

Sinopsi:
Basada en un escàndol real succeït en un petit poble anglès als anys 20.
A la ciutat costanera de Littlehampton, la devota Edith Swan (Olivia Colman) i altres habitants de la localitat comencen a rebre cartes indiscretes escrites amb un llenguatge tan excèntric com obscè. Ràpidament les sospites recauen sobre Rose Gooding (Jessie Buckley), una veïna impetuosa que veu com la seva llibertat i la custòdia de la seva filla perillen a causa d'aquestes acusacions. Mentre les cartes continuen assolant la població, l'agent de policia Gladys Moss (Anjana Vasan) posarà el seu enginy a treballar per resoldre el misteri i atrapar el veritable culpable de tot aquest embolic.

Títol original Wicked little letters
Gènere Comèdia
Preestrena a cine Soho House Barcelona
Por @deaplaneta
Colab @amordibo
#cinebarcelona #comediainglesa
#wickedlittleletters #pequeñascartasindiscretas

Només qui ha viscut al poble, dels que no hi ha o no hi havia internet, entén el poder de les converses entre veïns i com d’una espurna qualsevol es pot esdevenir en una catàstrofe…

Això va succeir als anys vint al petit poble costaner de Littlehampton, en aquesta ocasió, amb cartes escrites a mà com a fill conductor de la pólvora que va trastornar i marcar la vida de tota la seva gent.

Aquesta història verídica està graciosament explicada per la directora britànica Thea Sharrock, a la pel·lícula Pequeñas cartas indiscretasAmbientada als anys vint, m’encanta el vestuari amb detalls fets a mà i algunes peces inspirades en fotografies de l’època.

A més a més de l’incident de les cartes, la pel·lícula també fa pinzellada en un tema social cultural molt marcat a l’època, el feminisme vs masclisme, quan la protagonista, nouvinguda i sense marit, diu a la seva filla: “Les nenes no toquen la guitarra” o la policial que ha d’identificar el seu gènere quan es presenta: dona policia! Aleshores també ja es dona pas als canvis, que encara cultiven dia rere dia, quan la mare li regala a la seva filla una guitarra.


En la part gastronòmica

A la pel·lícula surten poques referències culinàries. L’escena en el bar on Rose Gooding, pren cervesa amb els locals, l’ampolla de vi que ella porta a la sala del club social quan van a parlar amb Edith Swan, son alguna d’elles. També apareix una escena a la cuina de la família Swan, quan Edith serveix al seu pare, sembla un crema o quelcom semblant; i la delicada escena de Rose amb la seva filla menjant un gelat.


@patriciabarbosa

Basada en un escándalo real sucedido en un pequeño pueblo inglés en los años 20, la película está protagonizada por la ganadora de un Oscar ® y un BAFTA Olivia Colman (La favorita, "The Crown") y la nominada a un Oscar® y un BAFTA Jessie Buckley (La hija oscura, Wild Rose). Completan el reparto Anjana Vasan ("Killing Eve"), el nominado al BAFTA Timothy Spall (Mr Turner), la ganadora del BAFTA Joanna Scanlan (After Love), Hugh Skinner ("Fleabag"), el ganador del BAFTA Malachi Kirby ("Small Axe") y Gemma Jones (trilogía de Bridget Jones).

 

PEQUEÑAS CARTAS INDISCRETAS está dirigida por Thea Sharrock (Antes de ti, El magnífico Iván), con guion del actor y escritor británico Jonny SweetBlueprint Pictures (Desconocidos, Tres anuncios a las afueras) produce junto a South Of The River Pictures ("Como meterse en un jardín") y Jo Wallett (Emma).

 

Olivia Colman cuenta que ella misma se puso en contacto con Jessie Buckley para que se uniera al proyecto y le mandó el guion. «Quería que trabajásemos juntas y que compartiésemos escenas porque sabía que nos lo pasaríamos en grande», confiesa la actriz. «Por otra parte, no se me ocurre nadie mejor que Jessie para soltar todas esas palabrotas».

 

Cuando Buckley leyó el guion se quedó impresionada. «Lo tuve clarísimo desde el principio, quería participar en esta maravilla de filme. Es una historia tan llena de vida, tan humana y tan traviesa, que sabía que me lo pasaría pipa».

 

Thea Sharrock, la directora, apunta que trabajar con Colman Buckley ha sido «un placer». «Son unas currantas, grandes profesionales, muy volcadas en su trabajo y con mucha experiencia a sus espaldas».

 

PEQUEÑAS CARTAS INDISCRETAS tuvo su premiere mundial dentro de la Sección Oficial Special Presentations del Festival Internacional de Cine de Toronto.


©deaplaneta No hay comentarios: